Meld je aan voor het klimproject 2023

Binnen onze Interfederale Topsportwerking willen we jonge renners met interesse en kwaliteiten voor klimmen de kans geven om zich kenbaar te maken. We beseffen dat het huidige jongerencircuit op dit vlak om diverse redenen minder uitdaging biedt. Het is ook moeilijker om een voldoende selectief parcours te vinden waarop je je met klimmerskwaliteiten kan onderscheiden om zo verder door te ontwikkelen als jonge renner met klimmerstalent.

Indien je tweedejaars U17 of Junior(e) bent en denkt over klimmersbenen te beschikken, neem dan ten laatste op zaterdag 18 februari 2023 contact op met ons. Dit doe je door via onderstaande link de nodige informatie voor jouw kandidatuur in te vullen.

Bijkomend vragen we je om jouw kandidatuur te vervolledigen door het per e-mail versturen van een testverslag van een recente inspanningstest (periode december 2022-februari 2023) die bij voorkeur voldoet aan de volgende criteria:

  • Opklimmend protocol met stappen van minstens 5 minuten of langer.
  • Lactaatanalyse voor bepaling van de aerobe en anaerobe drempel.
  • Afgelegd op je eigen racefiets gemonteerd op Cyclus 2 (https://www.cyclus2.com)

Indien gewenst kan je informatie krijgen waar je in jouw regio dit soort inspanningstest kan afleggen.

Na intern overleg (arts/sportwetenschapper/trainers/coaches) beslissen we of jouw kandidatuur weerhouden wordt om in eerste instantie deel te nemen aan een evaluatiemoment in de Ardennen:

  • Tweedejaars Meisjes U17 = 13 april 2023
  • Meisjes Junioren = 13 april 2023
  • Tweedejaars Jongens U17 = 5 april 2023 en 12 april 2023
  • Jongens Junioren = 25 maart 2023, 29 maart 2023 en 1 april 2023

Bij een positieve evaluatie volgt dan de mogelijkheid tot deelname aan klimstages georganiseerd door Belgian Cycling in het verdere verloop van 2023.

Vragen? Je kan bij volgende personen terecht:

Interfederale Topsportwerking

Fcwb

Related news

Ladies Cycling Cup

Voorbeschouwing Ladies Cycling Cup

De GP Eco-Struct in Schellebelle opent op zaterdag 4 mei de Ladies Cycling Cup. Na deze wedstrijd, die voor de eerste keer deel uitmaakt van deze competitie, volgen nog vijf manches. Beveren op 14 juli is eveneens een nieuwkomer. De Ladies Cycling Cup eindigt op 1 september met de GP Beerens in Aartselaar. Dan kennen we de opvolgster van Katrijn De Clercq, die vorig jaar dit regelmatigheidsklassement op haar naam schreef. De GP Eco-Struct is een organisatie van Wielercomité De Wielkeszuigers, die nu voor het vijfde jaar op rij een UCI-wedstrijd voor dames organiseren. Het wielercomité ontstond dertien jaar geleden uit een fanclub van Tom Boonen. “Toen Tom stopte met koersen, zochten we een nieuwe bestaansreden voor onze club”, zegt …

Read more