U23 Road Series/Ladies Cycling Cup/Beker van België Juniors – Eerste weekend van mei

Deze week staan er wedstrijden in drie Belgian Cycling Competities op de kalender. Hieronder kan u meer lezen over deze koersen.

U23 ROAD SERIES – H4A  INTERNATIONAAL BELOFTENWEEKEND TERNEUZEN-PHILIPPINE

De U23 Road Series is deze week toe aan de vierde manche: het H4A Internationaal Beloftenweekend Terneuzen-Philippine. Deze wedstrijd, vlak over de Nederlandse grens, is een organisatie van Stichting Wielercomité Philippine.

Deze tweedaagse omvat drie etappes. Te beginnen met een rit in lijn van 128,5 km op vrijdag 3 mei die start en finisht in Terneuzen. Het peloton zal om 17u vertrekken op de Markt en aankomen rond 20u in Koegorsstraat, ter hoogte van de brandweerkazerne. Zaterdagvoormiddag staat er een individuele tijdrit van 13,7 kilometer gepland met start en aankomst op het H4A bedrijventerrein in Sas van Gent. De eerste renner start om 9u en de aankomst van de laatste renner wordt verwacht rond 12u30. Nadien volgt er een etappe van 141,9 kilometer, die start bij H4A in Sas van Gent om 15u en zal eindigen in de Kasteelstraat in Philippine rond 18u35.

De volgende wedstrijd van de U23 Road Series is de Regiobank Kersenronde in Mierlo (NED) op 9 mei.

 

LADIES CYCLING CUP – GP ECO-STRUCT – THOMPSON – SECURITY TOOLS

Op zaterdag 4 mei gaat de Ladies Cycling Cup van start met de GP Eco-Struct in Schellebelle, een nieuwkomer in deze competitie. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door wielercomité De Wielkeszuigers.

De wedstrijd is in totaal 135 kilometer lang en bestaat uit zes ronden van 22,5 kilometer. Start en aankomst zijn voorzien op de Dendermondsesteenweg in Wichelen. De dames beginnen om 14u05 aan hun wedstrijd en de finish wordt verwacht rond 17u30.

De volgende wedstrijd van de Ladies Cycling Cup is de GP Mazda Schelkens in Borsbeek op 20 mei.

LOTTO-BEKER VAN BELGIE JUNIORS – VLAAMS-BRABANTSE PIJL – KORBEEK-LO

 Zondag 5 mei staat de tweede wegwedstrijd van de Beker van België voor junioren op het programma: de Vlaams-Brabantse Pijl in Korbeek-Lo, een organisatie van de Koninklijke Veloclub Korbeek-Lo.

Er wacht de renners een wedstrijd van in totaal 112 km. Eerst moeten ze drie grote rondes afleggen van 22,8 kilometer en nadien vier rondes van 10,9 kilometer. De start wordt gegeven om 14u in de Pastoriestraat en de winnaar zal er over de meet bollen rond 15u40.

De volgende wedstrijd van de Lotto-Beker van België Juniors is de Tour du Condroz op 2 juni.

Related news

Topcompetitie

Topcompetitie U17/Ladies Cycling Cup – Pinksterweekend

Amper één week na de eerste wegwedstrijd van de Topcompetitie U17 staat met de Ronde van Vlaanderen op zondag 19 mei al meteen de tweede manche op de kalender. Een dag later, pinkstermaandag 20 mei, wordt de tweede wedstrijd van de Ladies Cycling Cup georganiseerd: de GP Mazda Schelkens in Borsbeek. TOPCOMPETITIE U17 – RONDE VAN VLAANDEREN Op zondag 19 mei vindt de jeugddag van de Ronde van Vlaanderen plaats, georganiseerd door Flanders Clasics, met daarbij ook een wedstrijd voor U17-renners. Die maakt deel uit van de Topcompetitie U17. Deze wedstrijd met start en aankomst in Oudenaarde is 74,3 kilometer lang. De renners moeten zes keer een helling bedwingen (3x Achterberg, 2x Berg Ten Stene en 1x Wolvenberg) en ze …

Read more
Ladies Cycling Cup

Voorbeschouwing Ladies Cycling Cup

De GP Eco-Struct in Schellebelle opent op zaterdag 4 mei de Ladies Cycling Cup. Na deze wedstrijd, die voor de eerste keer deel uitmaakt van deze competitie, volgen nog vijf manches. Beveren op 14 juli is eveneens een nieuwkomer. De Ladies Cycling Cup eindigt op 1 september met de GP Beerens in Aartselaar. Dan kennen we de opvolgster van Katrijn De Clercq, die vorig jaar dit regelmatigheidsklassement op haar naam schreef. De GP Eco-Struct is een organisatie van Wielercomité De Wielkeszuigers, die nu voor het vijfde jaar op rij een UCI-wedstrijd voor dames organiseren. Het wielercomité ontstond dertien jaar geleden uit een fanclub van Tom Boonen. “Toen Tom stopte met koersen, zochten we een nieuwe bestaansreden voor onze club”, zegt …

Read more
Beker van België

Beker van België U17 – Gent-Wevelgem – Katjeskoers

Zondag 21 april staat de tweede manche van de Beker van België voor U17 op het programma: Gent-Wevelgem U17 – Katjeskoers in Ieper. De organisatie is in handen van Flanders Classics in samenwerking met de Koninklijke Wielerclub De Sasspurters uit Boezinge en de Koninklijke Yperse Wielerclub. De jeugdwedstrijden van Gent-Wevelgem zijn dit jaar gebundeld op 21 april. Om 9 uur is er de officieuze start van de wedstrijd voor U17-renners op de Grote Markt in Ieper. Zij moeten 64,1 kilometer afleggen. De officiële start vindt plaats op grondgebied Boezinge om 9u14 op de Langemarkseweg, ter hoogte van de Bargiestraat. Na een lus van 16,2 kilometer zal het peloton een eerste keer de finish in de Rijselstraat in Ieper passeren. Vervolgens …

Read more