U23 Road Series/Ladies Cycling Cup/Beker van België Juniors – Eerste weekend van mei

Deze week staan er wedstrijden in drie Belgian Cycling Competities op de kalender. Hieronder kan u meer lezen over deze koersen.

U23 ROAD SERIES – H4A  INTERNATIONAAL BELOFTENWEEKEND TERNEUZEN-PHILIPPINE

De U23 Road Series is deze week toe aan de vierde manche: het H4A Internationaal Beloftenweekend Terneuzen-Philippine. Deze wedstrijd, vlak over de Nederlandse grens, is een organisatie van Stichting Wielercomité Philippine.

Deze tweedaagse omvat drie etappes. Te beginnen met een rit in lijn van 128,5 km op vrijdag 3 mei die start en finisht in Terneuzen. Het peloton zal om 17u vertrekken op de Markt en aankomen rond 20u in Koegorsstraat, ter hoogte van de brandweerkazerne. Zaterdagvoormiddag staat er een individuele tijdrit van 13,7 kilometer gepland met start en aankomst op het H4A bedrijventerrein in Sas van Gent. De eerste renner start om 9u en de aankomst van de laatste renner wordt verwacht rond 12u30. Nadien volgt er een etappe van 141,9 kilometer, die start bij H4A in Sas van Gent om 15u en zal eindigen in de Kasteelstraat in Philippine rond 18u35.

De volgende wedstrijd van de U23 Road Series is de Regiobank Kersenronde in Mierlo (NED) op 9 mei.

 

LADIES CYCLING CUP – GP ECO-STRUCT – THOMPSON – SECURITY TOOLS

Op zaterdag 4 mei gaat de Ladies Cycling Cup van start met de GP Eco-Struct in Schellebelle, een nieuwkomer in deze competitie. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door wielercomité De Wielkeszuigers.

De wedstrijd is in totaal 135 kilometer lang en bestaat uit zes ronden van 22,5 kilometer. Start en aankomst zijn voorzien op de Dendermondsesteenweg in Wichelen. De dames beginnen om 14u05 aan hun wedstrijd en de finish wordt verwacht rond 17u30.

De volgende wedstrijd van de Ladies Cycling Cup is de GP Mazda Schelkens in Borsbeek op 20 mei.

LOTTO-BEKER VAN BELGIE JUNIORS – VLAAMS-BRABANTSE PIJL – KORBEEK-LO

 Zondag 5 mei staat de tweede wegwedstrijd van de Beker van België voor junioren op het programma: de Vlaams-Brabantse Pijl in Korbeek-Lo, een organisatie van de Koninklijke Veloclub Korbeek-Lo.

Er wacht de renners een wedstrijd van in totaal 112 km. Eerst moeten ze drie grote rondes afleggen van 22,8 kilometer en nadien vier rondes van 10,9 kilometer. De start wordt gegeven om 14u in de Pastoriestraat en de winnaar zal er over de meet bollen rond 15u40.

De volgende wedstrijd van de Lotto-Beker van België Juniors is de Tour du Condroz op 2 juni.

Related news

Beker van België

LOTTO-BEKER VAN BELGIË JUNIORS – Arend der Juniores – Rekkem

Op zondag 23 juni vindt de vierde wegwedstrijd van de Lotto-Beker van België voor Juniors plaats: de Arend der Juniores in Rekkem. Deze wedstrijd loopt over een afstand van 115,2 km (8 ronden van 14,4 km) en is een organisatie van Sportieve Hoop Rekkem. De start vindt plaats om 14:30 op de parking van de Firma B&R, Lauwestraat 71-73 in Rekkem. De aankomst, ter hoogte van Lauwestraat 71, wordt verwacht omstreeks 17:30. De volgende wedstrijd van de Lotto-Beker van België juniors is de ploegentijdrit in Montenaken op zondag 30 juni.    

Read more
Ladies Cycling Cup

Ladies Cycling Cup – SPAR Flanders Diamond Tour

Komende zondag 9 juni staat de derde wedstrijd van de Ladies Cycling Cup op de kalender: de SPAR Flanders Diamond Tour in Nijlen. Deze wedstrijd is een organisatie van Nijlen Cycling Events vzw. De rensters zullen elf plaatselijke ronden afwerken van 12,4 kilometer. Aan het eind zullen ze dus 136,4 kilometer op de teller hebben. Het startschot wordt gegeven om 15:00 ter hoogte van de Bevelsesteenweg 60 in Nijlen. De aankomst wordt daar verwacht omstreeks 18u30. De volgende wedstrijd van de Ladies Cycling Cup vindt plaats in Beveren op 14 juli.

Read more
U23 Road Series

U23 Road Series – Omloop Het Nieuwsblad

Komende zondag 26 mei staat met de Omloop Het Nieuwsblad voor beloften de zesde manche van de U23 Road Series op de kalender. Het peloton zal de wedstrijd aanvatten om 13:18 in de Provincieweg in Hillegem, deelgemeente van Herzele, ter hoogte van huisnummer 298. Drie minuten voordien is er de officieuze start in de Kerkstraat in Herzele. Daar ligt ook de finishlijn. In totaal moeten de renners 153,1 kilometer afleggen. Het parcours leidt hen over vier kasseistroken en twaalf hellingen. Aan het einde wacht er één slotronde van 21,3 kilometer, met op zes kilometer van de finish de beklimming van de Grotenberge. De aankomst wordt verwacht rond 17:00 in de Kerkstraat in Herzele. De volgende wedstrijd van de U23 Road …

Read more