U23 ROAD SERIES/WOMEN CYCLING SERIES – BRUSSEL-OPWIJK

Komende zondag, 25 februari, vindt de openingsmanche plaats van de U23 Road Series en Women Cycling Series 2024: Brussel-Opwijk. Het is de 74ste editie van deze wedstrijd, georganiseerd door de vzw Verenigde Opwijkse Wielerclub.

Women Cycling Series

Brussel-Opwijk maakt voor de tweede keer deel uit van de Women Cycling Series. De wedstrijd is 84,4 km lang. De officieuze start vindt plaats om 12u40 in de Schijfstraat – Houba De Strooperlaan in Brussel, ter hoogte van het Koning Boudewijnstadion. Daarna trekt het peloton richting Opwijk waar de rensters drie lokale ronden van bijna tien kilometer zullen afleggen. De aankomst is voorzien omstreeks 14u50 in de Heiveld, ter hoogte van de sporthal.

 

Het volledige programma van de Women Cycling Series ziet eruit als volgt:

25 februari 2024 BRUSSEL-OPWIJK (BEL)

24 maart 2024 WIM HENDRIKS TROFEE (NED)

6 juli 2024 RONDE VAN TWENTE (NED)

13 juli 2024 TAVIERS (BEL)

17 augustus 2024 MASSEMEN (BEL)

26 augustus 2024 ERWETEGEM (BEL)

 

De volgende wedstrijd van de Women Cycling Series is de Wim Hendriks Trofee in Koewacht (NED) op 24 maart.

 

U23 Road Series

De wedstrijd voor beloften loopt over een afstand van 162,4 km. De officieuze start vindt plaats om 12u25 in de Schijfstraat – Houba De Strooperlaan in Brussel, ter hoogte van het Koning Boudewijnstadion. Daarna trekt het peloton richting Opwijk waar de renners drie lokale ronden van bijna tien kilometer zullen afleggen. De aankomst is voorzien omstreeks 16u30 in de Heiveld, ter hoogte van de sporthal.

 

Het volledige programma van de U23 Road series ziet eruit als volgt:

25 februari 2024 BRUSSEL-OPWIJK (BEL)

3 maart 2024 RONDE VAN LIMBURG (NED)

23 maart 2024 WIM HENDRIKS TROFEE (NED)

3 – 4 mei 2024 INTERNATIONAAL BELOFTENWEEKEND TERNEUZEN-PHILIPPINE (NED)

9 mei 2024 KERSENRONDE MIERLO (NED)

26 mei 2024 OMLOOP HET NIEUWSBLAD (BEL)

4 augustus 2024 HEL VAN VOERENDAAL (NED)

28 augustus 2024 MEMORIAL DANNY JONCKHEERE – OUDENBURG (BEL)

6 september 2024 HONNELLES (BEL)

29 september 2024 GP COLOR CODE BASSENGE

 

De volgende wedstrijd van de U23 Road Series is de Ronde van Limburg (NED) op 3 maart.

Related news

Women Cycling Series

WOMEN CYCLING SERIES – GROTE PRIJS JUMA

Zondag 14 mei a.s. vindt de derde wedstrijd van de Women Cycling Series 2023 voor Dames Elite plaats: de 6de GROTE PRIJS JUMA te EVERBERG. Deze wedstrijd loopt over een afstand van 97 km (10 plaatselijke ronden van 9,7 km) en is een organisatie van de WTC O.A. vzw. De start vindt plaats om 15u00 in de Annonciadenstraat te Everberg. De aankomst is voorzien omstreeks 17u30 in de Steenhofstraat in Everberg. De volgende wedstrijden van de Women Cycling Series zijn de Kersenronde te Mierlo (NED) op donderdag 18 mei en de GP Remo Frit te Verrebroek op vrijdag 19 mei.

Read more
Women Cycling Series

Margot Vanpachtenbeke: “Door de Women Cycling Series leerde ik me als renster ontdekken”

Margot Vanpachtenbeke is twee jaar geleden beginnen koersen. Ze nam o.a. deel aan het project Kopvrouwen van Cycling Vlaanderen, één van de projecten om meer meisjes/vrouwen op de fiets te krijgen. Ze kon zich daarin onderscheiden, in het bijzonder door een koers in Zolder en de trial van de Kemmelberg op de MTB te winnen. Vervolgens kreeg ze een kans bij de ploeg KDM Pack, wat vorig jaar leidde tot de eindwinst in de Women Cycling Series na een dol seizoen waarin de Belgische renster van 23 jaar steeds is blijven verrassen. Je had geen enkele ervaring met koersen en bent er toch in geslaagd om de Women Cycling Series te winnen. Kan je ons vertellen hoe je je zo …

Read more
U23 Road Series

Wim Feys (EFC-L&R-AGS): “Wij zullen de outsiders zijn”

Vorig jaar kon Dylan Vandenstorme de eindzege nog bijna ruiken tijdens de laatste manche van de U23 Road Series. De renner van EFC-L&R-AGS stond 24 punten achter op Yentl Vandevelde bij de start in Honnelles-Angreau. Uiteindelijk is hij op twee punten van de eindoverwinning uitgekomen. « We dachten dat we niet meer in staat waren om het tij te keren. Dit bewijst dat alles mogelijk is. Het is een goede les voor de toekomst, » geeft de sportdirecteur Wim Feys toe en hij maakt een goede balans op van de editie 2022. « Dylan verloor het klassement in Voerendaal. Hij brak zijn sleutelbeen in de Ronde van Aosta. Hij zou zeker punten behaald hebben in de Hel van Voerendaal en blijft één …

Read more