Voorbeschouwing BK Tijdrijden Jeugd Geraardsbergen

Op woensdag 1 mei vindt het eerste Belgisch Kampioenschap op de weg van 2024 plaats: het BK tijdrijden voor de jeugd in Geraardsbergen. De volgende categorieën gaan er de strijd aan voor de driekleur: Jongens U15 (14 jaar), Meisjes en Jongens U17, Vrouwen en Mannen Junioren en Vrouwen en Mannen U23. We vroegen de bondscoaches van Belgian Cycling wie de kanshebbers zijn om de nationale titels te veroveren.

De deelnemers krijgen in elk geval een pittig parcours voor de wielen geschoven. Een ronde is 9,5 kilometer lang. Start en aankomst bevinden zich op de Guilleminlaan. De beloften en mannen junioren moeten twee ronden afleggen, de andere categorieën rijden één ronde.

Sven Vanthourenhout, bondscoach mannen U23: “Het is best een lastige tijdrit. In Denderoord wacht een kasseiklim die in het verleden al vaak op het parcours lag in de Renewi Tour in de rit naar Geraardsbergen. Nadien volgt er nog een klimmetje. Dat maakt het wel een atypische tijdrit voor jonge renners.”

“Bij de mannen beloften zijn er twee grote kanshebbers op de titel: Robin Orins (Lotto Dstny Development Team) en Lars Vanden Heede (Soudal Quick-Step Devo Team). In principe zou Jonathan Vervenne (Soudal Quick-Step Devo Team) de topfavoriet zijn voor woensdag, maar hij moet door gezondheidsperikelen jammer genoeg verstek laten gaan. Ferre Geeraerts (Alfasun – Basso Team Flanders) reed de voorbije twee jaar in de schaduw van Alec Segaert en Jonathan Vervenne al enkele sterke tijdritten. En afgelopen weekend won hij de testtijdrit in Poperinge. Hij is zeker een podiumkandidaat.”

Lars Vanden Heede

Serge Pauwels, bondscoach mannen junioren: “Aldo Taillieu (Air College – Bconcept) en Jasper Schoofs (Acrog-Tormans) gaan van start als grote kanshebbers op de titel bij de junioren. Daarnaast zijn er een aantal renners die zeker meedingen naar een podiumplaats. Eerstejaars junior Thibaut Van Damme (Team Grenke – Auto Eder) komt daarvoor zeker in aanmerking, maar hij kwam ten val in Eroica Juniores dus het valt af te wachten of hij daar nog gevolgen van ondervindt. Cas Hermans (Crabbé-Dstny), die de testtijdrit in Poperinge won, en zijn ploegmaat Matisse Van Kerckhove die daar tweede werd, mogen we ook verwachten komende woensdag. En ook Corneel Vanslembrouck (Avia – Rudyco Cycling Team) kan een mooie prestatie neerzetten.”

Luca Vierstraete

Ludwig Willems, bondscoach dames: “Bij de dames junioren is Luca Vierstraete (CC Pavé 76) de favoriete voor de titel. Anderen die een podiumplaats mogen ambiëren zijn onder meer Ilken Seynave (GMS Cycling Team Glabbeek) en Julie Vlyminck (Van Moer Logistics Cycling Team). Daarnaast zijn er nog rensters die momenteel goed rijden en van wie dus een mooie tijd kunnen verwachten, zoals Auke De Buysser (CC Pavé 76) en Laerke Expeels (Van Moer Logistics Team).”

“Febe Jooris (AG Insurance – Soudal NXTG) is de grote favoriete bij de beloften. In de Omloop van Borsele behaalde ze vorige week tussen de elites de derde plaats in de tijdrit. Ze heeft dus de goede vorm te pakken. Eefje Brandt (DD Group – Multum Accountants – Foca Keukens), die de testtijdrit in Poperinge heeft gewonnen, mag zeker een podiumplaats ambiëren. Bij de tweedejaars meisjes U17 voorzie ik een duel tussen Laura Fivé (GMS Cycling Team Glabbeek) en Lobke Beenaerts (Acrog-Tormans).”

Parcours BK Tijdrijden Jeugd Geraardsbergen

Related news

BK

De Buysser en Van Strijthem kampioen in Koksijde

In Koksijde werd afgelopen weekend, zondag 26 mei, het BK op de weg voor junioren betwist. Auke De Buysser (CC Pavé 76) greep de titel bij de vrouwen junioren. Bij de mannen junioren veroverde Matijs Van Strijthem (Van Moer Logistics Cycling Team) de Belgische driekleur. In de voormiddag waren er geregeld buien, maar na de middag trok het wolkendek open. De dames kregen dus wat regen te verwerken tijdens hun koers. Uiteindelijk werd het een groepssprint waarin Auke De Buysser aan het langste eind trok. Olivia Vercruysse (Van Moer Logistics Cycling Team) behaalde zilver en het brons was voor Falke Kerkhof (GMS Cycling Team Glabbeek). Bij de heren redde een ontsnapping van een tiental renners het tot de streep. Matijs …

Read more