Home | NL | FR
Naesen verslaat Vanmarcke in millimeterspurt

25-06-17 Naesen verslaat Vanmarcke in millimeterspurt

ANTWERPEN - Wat een wedstrijd! Wat een ontknoping! En wat een podium! De nieuwe Belgische kampioen bij de heren elite heet Oliver Naesen. De Oost-Vlaming versloeg Sep Vanmarcke in een heuse millimeterspurt. Jasper Stuyven pakte de bronzen medaille.

Oliver Naesen is twee jaar na Preben Van Hecke het tweede lid van trainingsgroep ‘De Parelvissers’ die de nationale titel verovert. In Antwerpen versloeg hij met een ultieme jump Sep Vanmarcke. “Ik heb de afgelopen maanden al veel complimenten gekregen over mijn voorjaar, maar als ik tegen eind juli nog altijd zonder zege achter mijn naam zou hebben gestaan, zou er toch wel wat frustratie naar boven zijn gekomen”, liet de overgelukkige Berlarenaar na afloop weten. “Dat is dus niet meer nodig. Voor de start had ik het gevoel dat ik niet ver van de zege zou zijn, maar een massaspurt behoorde hier zeker ook tot te mogelijkheden. Daarom dat ik meteen wilde koersen toen we met veertien voorop waren geraakt. Echt goed ronddraaien deed het niet, daarom heb ik snel een verdere schifting doorgevoerd. Toen bleven we nog met vijf sterke beren over en ik denk dat iedereen in dat groepje het gevoel had dat het kon. Van Hooydonck is nieuw bij de elite, maar zowel ik als Vanmarcke, Keukeleire en Stuyven zijn de mannen die net een trap lager staan dan Van Avermaet en Gilbert, de twee die er in België nog bovenuit steken.”

Naesen leeft naar eigen zeggen nog maar sinds 2013 echt helemaal voor zijn sport. “Sindsdien heb ik al elk jaar een grote stap gezet, in die mate dat ik telkens vreesde dat het eindpunt bereikt was. Gelukkig is er tot nu toe altijd nog een volgende stap gekomen. Het feit dat ik sinds mijn vertrek bij Topsport Vlaanderen voor buitenlandse ploegen heb gereden, is zeker geen nadeel gebleken. Veel van mijn goede resultaten heb ik te danken aan mijn underdogrol. Al loopt het ook weleens fout natuurlijk, zoals in die bergrit in de Dauphiné waar ik heel sterk was. Als de ploeg daar naar mij had geluisterd onderweg, was ritwinst misschien wel mogelijk geweest. Nu goed, dat is achteraf allemaal uitgepraat en die fout zal geen tweede keer gemaakt worden.”

Sep Vanmarcke: “Mooi dat ik er opnieuw sta, maar toch ontgoocheld”

Na een heel teleurstellend voorseizoen kon Sep Vanmarcke in het BK eindelijk nog eens een hoofdrol vertolken. Op de streep kwam hij slechts millimeters tekort om de nationale driekleur te mogen aantrekken. “Het was van de Omloop Het Nieuwsblad geleden dat ik nog eens een echte finale had gereden”, begon Vanmarcke zijn verhaal. “Daarna viel zowat alles tegen wat kon tegenvallen de voorbije maanden. Desondanks heb ik altijd de motivatie en werkkracht behouden om terug te vechten. Tot en met de Ronde van Zwitserland verliep alles heel goed, maar toen begon ik in de hoogtetent te slapen en dat beviel me heel slecht, in zoverre dat ik in Halle-Ingooigem nog kansloos uit de wielen werd gereden. Ik heb dan alles omgegooid en op herstel gefocust. In die optiek is het mooi dat ik hier nu als tweede op het podium sta, maar we hebben het natuurlijk wel over een BK en als je daarin de finale rijdt, hoop je ook te winnen. Zoals voor iedereen is het ook voor mij een doel om ooit die trui te dragen.”

Jasper Stuyven: “Geen superdag en geen goede sprint”

Jasper Stuyven mocht gezien zijn sprintsnelheid zeker hopen op winst toen hij met de vijfkoppige leidersgroep richting finish reed, maar uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een bronzen medaille. “Als ik top ben, kan ik die mannen in principe allemaal aan, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik vandaag geen superdag had”, erkende Stuyven. “Ik had niet meer die echte versnelling in de benen. Bovendien reed ik ook geen goede sprint. Ik wilde eigenlijk zelf aangaan op 250 meter van de meet, maar Sep was me voor. Daarna moest ik ook nog heel even inhouden op links om Oliver aan de rechterkant te proberen passeren. Dat alles maakt dat ik nooit meer in de buurt van winst ben geraakt. Het was gezien de wedstrijdevolutie een grote kans, maar ik heb ze laten liggen. En dat is niet voor het eerst dit seizoen. Die rit in de Giro waar ik nipt verloor van Dillier was er ook zo eentje. Hoe vaker dat gebeurt, hoe meer frustratie er opborrelt.”
 
Uitslag BK Weg Heren Elite: klik hier.


Hot nieuws

03-06-20Belgian Cycling start langdurige samenwerking met INSCYD
02-06-20Algemene Statutaire Vergadering KBWB: Aankondiging en definitieve agenda
27-05-20UPDATES: maatregelen coronavirus (COVID-19)
19-05-20Info heropstart trainingen
14-05-20Selectiecriteria internationale kampioenschappen
ESSO Beobank AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit Liantis Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX Racing
BMX Freestyle
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Reglementen
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Signaalgever
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Arbeidsongeva...
Meldpunt
Aanspreekpunt...
Ethische comm...
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
Info nieuw KB...
PartnersLinksVideo