Home | NL | FR
Annelies Dom verrast

24-06-18 Annelies Dom verrast

Annelies Dom werd in Binche Belgisch kampioen na een sterke ploegprestatie van Lotto-Soudal Ladies. In een sprint met vier ging ze haar ploeggenote Valerie Demey, Sanne Cant en Sofie De Vuyst vooraf. Nathalie Bex werd zesde en dat leverde haar de titel bij de beloften op.

“Ik heb heel weinig zeges op mijn palmares, dus is dit ongetwijfeld ook de mooiste”, was de 32-jarige Annelies Dom duidelijk. “Ik heb een heel druk programma en combineer het koersen met studies die ik opnieuw heb aangevat. Van maandag tot donderdag heb ik ook examens, maar ik heb de keuze gemaakt om alles op dit BK te zetten en heb nauwelijks gestudeerd. Ik ben dan ook heel blij en opgelucht dat ik dit al tot een goed einde heb gebracht. Ik ben niet traag in een sprint en wist dat als De Vuyst op de laatste klim geen kloof zou kunnen slaan, ik heel veel kans had om te winnen. Cant ging de sprint dan van heel ver aan, ik heb me vastgebeten in haar wiel en heb voluit gesprint tot op de meet.”

“Ik wil ook mijn team bedanken voor het vertrouwen en benadrukken dat we vandaag vooral ook collectief een sterke prestatie hebben neergezet”, betrok Dom haar ploeggenoten in de hulde. “Kopecky werd wat geviseerd, wat het voor haar moeilijk maakte, maar we hebben het in groep opgelost. Eerst had ik vooraan al Kelly Van den Steen in steun, Valerie Demey kwam er dan later nog bij, ook Julie Van de Velde heeft uitstekend werk geleverd. Kortom, ik denk dat iedereen binnen de ploeg trots mag zijn op wat we vandaag hebben gerealiseerd.”

Demey looft ploegtactiek

“Eerste en tweede, veel beter kan niet”, zei Valerie Demey. “Ik ben zeker niet ontgoocheld met de tweede plaats, want Annelies is hoe dan ook sneller in de sprint. We hebben het plan om ons een tweetal ronden kalm te houden en dan de koers open te breken perfect uitgevoerd. We waren altijd in numeriek overwicht in de kopgroep, Lotte hielden we in het peloton achter de hand. In de sprint ging Cant heel vroeg aan en daardoor werden we perfect gegangmaakt richting goud en zilver.”

Cant verrast zichzelf met brons

Ook Sanne Cant toonde zich heel tevreden met brons. “Dit is echt wel boven de verwachtingen, zeker omdat ik in het begin een slecht gevoel in de benen had”, zei de wereldkampioene veldrijden. “Uiteindelijk probeerde ik toch maar eens mee te glippen en geraakte ik mee voorop. Ik kreeg het in de slotfase enkele keren heel moeilijk en vreesde de laatste klim, maar er werd wat getemporiseerd waardoor het toch tot een sprint met vier kwam. Ik zette die zelf in, maar wist wel dat ik tekort zou komen. Ik ben al blij dat ik er toch eentje achter mij kon houden.”


Hot nieuws

20-08-19Nationale selecties: WK MTB Mont-Sainte-Anne
12-08-19Nationale selecties: Nations' Cup Men U23 - Tour de l'Avenir
12-08-19Lotto Cycling Cup - Flanders Ladies Classic | GP Sofie De Vuyst
12-08-19Lotto-Beker van België Junioren - Angreau-Honnelles
07-08-19Nationale selecties: WK Piste Junioren Frankfurt (Oder)
ESSO Beobank AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit Liantis Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Reglementen
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Seingevers
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Events
Meldpunt
Aanspreekpunt...
Ethische comm...
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
PartnersLinksVideo