Home | NL | FR
Aftellen naar de start van LM-Classics 2018

17-04-18 Aftellen naar de start van LM-Classics 2018

Over ongeveer twee weken, op zaterdag 5 mei, starten de LM-Classics 2018. De eerste van negen ritten is de Willems Veranda’s Classic met start en aankomst in Herzele. Ook in 2018 worden de LM-Classics een prachtorganisatie om naar uit te kijken voor tienduizenden wielertoeristen en mountainbikers!

Deze samenwerking van de Liberale Mutualiteit met Belgian Cycling en Cycling Vlaanderen, gesteund door een groot aantal commerciële partners en met de inzet van negen plaatselijke organisatoren, is dit jaar al aan haar achtste editie toe. Nieuwkomer op de kalender is de Belgian Cycling Happening in Eeklo. Alle andere organisaties van vorig jaar zijn gebleven, een teken van wederzijds vertrouwen!

Op zaterdag 5 en zondag 6 mei  op de Burchtweide in Herzele kan je kiezen tussen 25, 50, 77, 115 of 140 km fietsplezier langs een vernieuwd parcours door het prachtige achterland van de Denderstreek, de Vlaamse Ardennen en de streek rond Geraardsbergen. Er zijn ook mountainbikeritten van 25, 36, 47, 56, 67 en 78 km en een kidstocht van 25 km. Opnieuw kan je rekenen op een perfect aangeduid parcours, ruime en verzorgde bevoorrading onderweg, een aandenken en gratis biertje, gebruik van douches, fietsenparking, een après-fietsparty, animatie door radio Star, enz. Er is een LM-groepsstart met officiële foto en startschot op zaterdag om 9u30. Later op de dag is er nog een After Classics Criterium met Wout Van Aert, Stijn Devolder, Sep Vanmarcke, Jolien D’Hoore en de Herzeelse Sofie De Vuyst!

Twee weken later, op zaterdag 19 mei, staat de Altebra Muur Classic in Ophasselt op het programma. Op zaterdag 16 juni zijn de LM-Classics opnieuw te gast in Zomergem voor Zomergem-Mont Saint-Aubert-Zomergem (cyclo) en de Martinusrit (vtt).

In Heusden-Zolder start het tweede luik van de LM-Classics op zaterdag 28 juli met de Classic Marc Wauters.  Een week later, op zaterdag 4 en zondag 5 augustus, doen de LM-Classics Ichtegem aan voor de Jurgen Vandewalle Classic.  Op zondag 12 augustus staat het Militair Kamp Label in Grobbendonk op de agenda. In en om Roeselare is er West-Vlaanderens Mooiste van donderdag 23 tot en met zondag 26 augustus. De Vriendschapstocht in Ertvelde is er op zaterdag 1 september. En we eindigen dit jaar in Eeklo op zaterdag 22 en zondag 23 september met de Belgian Cycling Happening waar we ook het “grootste LM-peloton” aan de start krijgen.

Ook dit jaar worden alle fietsers beloond voor hun deelname aan de LM-Classics. Wie minstens vier keer deelneemt en zijn afgestempelde controlekaart tijdig terugstuurt, krijgt een gratis LM-wielertrui of koersbroek of sokken + handschoenen in de befaamde Bioracer-kwaliteit. Dit jaar kan men ook gaan voor het zeer praktische mouwloze windhesje. Al deze laureaten komen bovendien in aanmerking voor een prachtige extra-prijzenpot. Hoofdprijzen zijn opnieuw een Ridley-koersfiets en twee fietsvakanties met Kortweg Cycling Travel in Spanje. Andere prijzen worden geschonken door Lazer (fietshelmen en sportbrillen), Crelan (tickets en vip-tickets voor het veldrijden, gesigneerde wielertrui van Wout Van Aert), Grinta! en LM.

Nieuw dit jaar is de algemene inschrijvingsprijs van slechts 5 euro op alle LM-Classics (+ 2 euro voor niet-vergunninghouders), gratis consumptie inbegrepen!Hot nieuws

21-03-19Algemene Statutaire Vergadering KBWB: aankondiging en voorlopige agenda
18-03-19Terugbetalingen aan organisatoren na stormweer
07-03-19Nationale selecties: Omloop van de Westhoek
07-03-19Officiële BMX trui Belgian Cycling voor deelnemers WK Zolder
07-03-19Antidopingcontroles (inter)nationale wedstrijden
ESSO Beobank AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit Liantis Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Commissarisse...
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Seingevers
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Events
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
PartnersLinksVideo