Home | NL | FR
U23 Road Series: Analyse GP Color Code en OHN U23

10-07-19 U23 Road Series: Analyse GP Color Code en OHN U23

De Grand Prix Color Code in Bassenge en de Omloop Het Nieuwsblad hebben ons twee verassende winnaars in de U23 Road Series bezorgd: Stijn Siemons (Cycling Vlaanderen) en Ward Vanhoof (Lotto-Soudal U23). Op drie manches van het einde leidt Jordi Meeus het algemeen klassement. Komende vrijdag en zaterdag wacht de renners een belangrijke afspraak met het Internationaal Beloftenweekend in Hulst. Op het programma staat respectievelijk een individuele tijdrit en een koers in lijn van 164 kilometer met enkele kasseistroken. Wat konden we leren uit de twee afgelopen manches op Belgische bodem? Een analyse door DirectVelo.

Stijn Simons, une sélection justifiée

Stijn Siemons, winnaar van twee interclubs in de afgelopen weken, nam de vijfde manche van de U23 Road Series in Bassenge voor zijn rekening op een parcours dat op zijn lijf geschreven was. Na met succes te hebben geprobeerd te anticiperen op een pelotonsprint nam hij zijn metgezellen te grazen in de sprint. Sterk!

Stijn Siemons reed onder de kleuren van de regionale ploeg Cycling Vlaanderen. Een selectie die zijn vruchten heeft afgeworpen. Op de Omloop Het Nieuwsblad tekende hij present voor een nieuwe goede prestatie zonder een overtuigend eindresultaat te behalen.

Ward Vanhoof en zijn eindschot in de laatste kilometer

Op weg naar een sprint met een groep van ongeveer 40 renners, verraste Ward Vanhoof met een aanval iets voor de rode vlag, aan de voet van de Grotenberg. De vierde van Parijs-Roubaix voor Beloften hield stand tot de streep en wist de overwinning in de Omloop Het Nieuwsblad voor Beloften binnen te halen.

SEG Racing Academy opnieuw aan de leiding

In Bassenge, waar SEG Racing Academy nochtans werd bestempeld als grote favoriet, had de ploeg geen enkele renner mee in de kopgroep. Het was dus aan hen om het gat met de koplopers te dichten maar daar slaagden ze niet in.

In de Omloop Het Nieuwsblad kwamen ze een stuk beter voor de dag, maar Lotto-Soudal U23 konden ze voor de overwinning niet bedreigen. Niettemin claimt Jordi Meeus opnieuw de gele leiderstrui dankzij een knappe vijfde plaats.

Ilan Van Wilder, de man in vorm

In de GP Color Code dichte Ilan Van Wilder op z’n eentje het gat met de koplopers en voegde zich bij twee van zijn teamgenoten vooraan. Een krachtige inspanning van de eerstejaarsbelofte, die echt wel de man in vorm is na zijn 3de en 4de plaats in de laatste twee manches van de UCI Nations’ Cup U23. Dat belooft voor de Tour du Val d’Aoste. Een andere renner om in het oog te houden is zijn ploeggenoot Laurens Huys die heel vaak meespringt in de aanval. De winnaar van de GP Alfred Gadenne sprokkelde opnieuw kostbare punten in de tussensprints en mag in de volgende manche alweer van start gaan in de groene trui.

Metec-TKH altijd aanwezig

Achter Lotto-Soudal en SEG Racing Academy verschijnt Metec-TKH als derde formatie op het firmament. Met reeds de overwinning in de allereerste manche van de U23 Road Series op zak was de ploeg niet ver van een tweede zege met Dennis Van der Horst.

Kalender: 
3 maart: Brussel-Opwijk (België) - David Dekker (Metec-TKH) - Algemeen klassement: David Dekker (Metec-TKH)
13 april: GP Tombroek-Rollegem (België) - Jordi Meeus (SEG Racing Academy) - Algemeen klassement: Jordi Meeus (SEG Racing Academy)
11 mei: Arjaan De Schipper Trofee (Nederland) - Jonas Castrique (Wallonie-Bruxelles) - Algemeen klassement: Jonas Castrique (Wallonie-Bruxelles)
30 mei: Kersenronde (Nederland) - Marten Kooistra (SEG Racing Academy) - Algemeen klassement: David Dekker (Metec - TKH)
23 juni: GP Color Code-Bassenge (België) - Stijn Siemons (Cycling Vlaanderen) - Algemeen klassement: Florian Vermeersch (Lotto-Soudal)
7 juli: Circuit Het Nieuwsblad U23 (België) - Ward Vanhoof (Lotto-Soudal) - Algemeen klassement: Jordi Meeus (SEG Racing Academy)
12-13 juli: Internationaal Beloftenweekend (Nederland)
4 augustus: Hel van Voerendaal (Nederland)
1 september: GP Albert Fauville-Baulet (België)


Hot nieuws

18-02-20Nationale selecties: WK Piste Berlijn
07-02-20Update info WEG/MTB/BMX 2020
05-02-20Nationale selecties: Salamina Epic MTB Cup
05-02-20Nationale selecties: Troféu Internacional Município de Anadia
03-02-20Gezocht: renners met klimmerstalent
ESSO Beobank AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit Liantis Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX Racing
BMX Freestyle
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Reglementen
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Signaalgever
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Events
Meldpunt
Aanspreekpunt...
Ethische comm...
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
Info nieuw KB...
PartnersLinksVideo