Home | NL | FR
Wiebes en van den Broek-Blaak zetten de toon in Lotto Cycling Cup

05-03-20 Wiebes en van den Broek-Blaak zetten de toon in Lotto Cycling Cup

Lorena Wiebes in de sprint in de Omloop van het Hageland en Chantal van den Broek-Blaak solo in Le Samyn des Dames. Twee grote namen uit het vrouwenpeloton zetten meteen de toon in deze Lotto Cycling Cup. Kunnen we al enkele conclusies trekken na de eerste twee wedstrijden van deze competitie? Het team van DirectVelo zocht het voor je uit.

Lorena Wiebes, het begin van een heerschappij?

De Nederlandse, die in 2019 13 overwinningen behaalde, start uitstekend aan het seizoen. Na een intense winter (perikelen binnen de ploeg) heeft ze zich opnieuw kunnen concentreren op het wielrennen.

Wiebes versloeg de Italiaanse Marta Bastianelli (10 overwinningen in 2019, waaronder de Ronde van Vlaanderen). Het begin van een lange reeks? "Ik voelde me sterker dan vorig jaar. Het is goed voor mijn vertrouwen om tegen dit soort tegenstanders te winnen," zei ze bij de finish. De concurrentie is bij deze gewaarschuwd.

Chantal deed een ‘Blaak’

Vanop 60 kilometer van de finish heeft de Nederlandse Chantal van den Broek-Blaak een solo uitgevoerd. De hardrijdster won de wedstrijd ondertussen op drie verschillende manieren: in een massasprint, een sprint met twee en nu solo.

"Ik denk dat deze race perfect bij me past," zei ze na de race. Ze reed al ontspannen rond in de Omloop Het Nieuwsblad en met deze prestatie laat ze zien dat ze definitief van haar rugproblemen verlost is. Van den Broek-Blaak tankte vertrouwen voor de Ronde van Vlaanderen die over een maand zal plaatsvinden.

Jelena Eric, de meeste regelmatige over de twee wedstrijden

Na twee wedstrijden staat Jelena Eric aan het hoofd van de Lotto Cycling Cup. De 24-jarige Servische had zich eerder al onderscheiden in de Lotto Cycling Cup door in 2017 als derde te eindigen in de GP van Dottignies.

Vorig jaar won het Movistar-lid haar eerste profsucces buiten haar thuisland door de ochtendetappe van de Bene Ladies Tour te winnen.

Lotte Kopecky heeft Berlijn goed verteerd

Gefrustreerd door het wereldkampioenschap op de baan, begon de Lotto Soudal Ladies renster met veel motivatie aan Le Samyn des Dames. Even aarzelen op de aanval van van den Broek-Blaak bleek achteraf fataal voor de overwinning, maar de snelle Belgische kwam duidelijk met sterke benen terug van Berlijn. Als ze dit niveau behoudt, kan ze een kanshebber worden voor de eindzege in de Lotto Cycling Cup.Hot nieuws

18-09-20Nationale selecties: Trophée des Grimpeuses
15-09-20UPDATES: maatregelen coronavirus (COVID-19)
29-08-20Nationale selecties: Grote Prijs Euromat
27-08-20Update Belgische Kampioenschappen Weg
19-08-20Nationale selecties: Proffix Swiss Bike Cup & UCI Junior Series MTB XCO Gstaad
ESSO Beobank AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit Liantis Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX Racing
BMX Freestyle
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Reglementen
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Signaalgever
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Arbeidsongeva...
Meldpunt
Aanspreekpunt...
Ethische comm...
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
Info nieuw KB...
PartnersLinks