Team Belgium, Belgian Cycling en Bioracer lanceren olympisch wielershirt voor Parijs 2024

Team Belgium, Belgian Cycling en Bioracer hebben het Olympisch wielershirt voor de Spelen van Parijs 2024 onthuld. De olympic edition combineert op harmonieuze wijze het Team Belgium Embrace-design, het iconische 'Belgian Blue', de olympische ringen en de Belgische driekleur. Het wielershirt zal ook beschikbaar zijn voor de Belgische wielerfans!

Team Belgium Embrace Design

Bij het creëren van ’the embrace’ stond ‘eenheid’ centraal, geïnspireerd door het nationale motto: ‘Eendracht maakt macht’. Dit krachtige symbool van verbinding wordt belichaamd door twee armen in de kleuren van de Belgische vlag die elkaar omhelzen, een geste die triomf en troost omvat. Het geel staat voor licht, kracht, en vooral de wil om uit te blinken in de sport. Together, We Are Team Belgium!

Dit wielershirt is meer dan alleen stijlvol, het is een uiting van eenheid en kracht. Het combineert het iconische ‘Belgian Blue’ met de Olympische ringen, gehuld in de kleuren van de Belgische vlag. Een eerbetoon aan het rijke erfgoed van het Belgische wielrennen, waarbij de herkenbare blauwe kleuren een krachtige link leggen met de authenticiteit en het succes van de Belgische wielergeschiedenis.

Inclusiviteit en Ondersteuning

Dit design is niet slechts voor de elite-atleten; het omarmt de waarden van inclusiviteit en eenheid. Het staat symbool voor het feit dat elke fietser één kan zijn met Team Belgium en stimuleert een gevoel van trots en steun voor alle atleten die deelnemen aan de Spelen in Parijs.

Vooruitblik naar Parijs

Met de ongeëvenaarde talenten van onze Team Belgium wielrenners zoals Lotte Kopecky, Wout van Aert en Remco Evenepoel, kijken fans en liefhebbers uit naar het schitteren van dit design tijdens de Olympische Spelen van Parijs 2024.

Beschikbaar voor Belgische Wielerliefhebbers

Mis de lancering niet op Velofollies, waar de volledige uitrusting op de Bioracer-stand (130) te bewonderen is van 19 tot 21 januari op Expo Kortrijk. Het design is ook beschikbaar voor pre-order op de website van Team Belgium en later op de webshop van Bioracer.

Tom Van Damme, voorzitter Belgian Cycling: “De grootsheid en belangrijkheid van de Olympische Spelen verdient een unieke outfit voor onze Belgische wielrenners. Samen met Bioracer en Team Belgium ontwikkelden we een prachtig design, specifiek voor de Olympische Spelen in Parijs. Het is bijzonder knap hoe de identiteit van Belgian Cycling wordt gecombineerd met ‘the Embrace’, het grafisch element van Team Belgium voor deze Spelen. Met deze wielerkledij gaan onze wielrenners schitteren in Parijs. Daar ben ik rotsvast van overtuigd.”

Cédric Van Branteghem, CEO van het BOIC: “Het Embrace-design gaat verder dan stijl; het is een uiting van verbondenheid, trots en eenheid, het brengt atleten samen. Wanneer atleten zich goed voelen in hun outfit, draagt dat bij aan een positieve mindset en zelfvertrouwen. Als atleten zich één voelen met hun outfit en met het team, vertaalt zich dat in een krachtig gevoel van trots en prestatie op het Olympische podium.”

Related news

Nationale ploegen

Windtunneltesten in aanloop naar Olympische Spelen 2024

Op minder dan 300 dagen van de start van de Olympische Spelen in Parijs stonden er voor het pisteteam windtunneltesten in Bike Valley In Beringen op het programma. De resultaten van die testen op dinsdag 17 en donderdag 19 oktober werden vervolgens in de praktijk omgezet op de velodroom van Heusden-Zolder. “De validatie van die resultaten op de piste is heel belangrijk”, stelt Jan Vancompernolle, Trainingscoördinator piste. “De testen in de windtunnel zijn immers testen in een labosetting en moeten daarom ook afgetoetst worden in de omgeving waarin de prestaties effectief dienen geleverd te worden om zo tot de beste conclusies te komen.” In de windtunnel werden zowel pakken van Bioracer, Ridley fietsen, Lazer helmen  als ander materiaal zoals wielen …

Read more
Paris 2024

Race naar de olympische kwalificatie gaat van start

2022 was een Grand Cru Classé voor Belgian Cycling. Maar wat Frederik Broché betreft mag het de komende twaalf maanden nóg beter worden. Want ook al is 2023 een pre-olympisch jaar, de technisch directeur van Belgian Cycling beschouwt het multidisciplinaire wereldkampioenschap in Glasgow als hét ideale opstapje richting Spelen in Parijs. En dus worden er opnieuw prestaties verwacht, niet alleen omdat medailles blinkende hebbedingen zijn die uitstekend staan op de erelijst van renners én federatie, ook omdat de race naar de olympische kwalificatie net zo belangrijk is. Staan alle tellers wat de selectieprocedure voor de Olympische Spelen betreft nog op nul, of zijn er in bepaalde disciplines al rankings opgestart? Frederik Broché: “Die van het mountainbike en BMX zijn al …

Read more
Nationale ploegen

NATIONALE SELECTIES: OLYMPISCHE SPELEN PARIJS – BMX RACING

De Sporttechnische Commissie bevestigde de door bondscoach Chris Jacobs geselecteerde renners om deel te nemen aan de Olympische Spelen BMX Racing, die zullen plaatsvinden van donderdag 1 augustus tot vrijdag 2 augustus 2024 in Parijs (Frankrijk): Women Elite: Elke VANHOOF Reserve: Aiko GOMMERS Men Elite: Ruben GOMMERS Reserve: Wannes MAGDELIJNS Programma: Donderdag 1 augustus: 1/4 Finale Run 1 – 1/4 Finale Run 2 – 1/4 Finale Run 3 – Last Chance Race Vrijdag 2 augustus: 1/2 Finale Run 1 – 1/2 Finale Run 2 – 1/2 Finale Run 3 – Finale

Read more