Preview: Beker van België Junioren

Net zoals voor de U17 is de Beker van België voor Junioren een regelmatigheidscriterium dat gebaseerd is op vier disciplines (weg, piste, veldrijden en MTB). Na de piste en het veldrijden is het nu tijd voor de wedstrijden op de weg, met de traditionele opener van deze competitie te Korbeek-Lo. In Bonheiden, Rekkem en Linter zullen de snelle jongens aan zet zijn, alvorens zich te wagen aan de lastigere parcoursen te Honnelles-Angreau en Jemeppe-sur-Meuse.

Wie zal Steffen De Schuyteneer opvolgen? Kandidaten genoeg. Het blok Crabbe Toitures-CC Chevigny zal moeilijk te verslaan zijn met het duo Jarno Widar en Lars Vanden Heede. Om tegen hen in te gaan kan de groep Acrog-Tormans immers tellen op Sente Sentjens en Milan De Ceuster, die vorig jaar 2e was. Vergeten we ook niet Laurens Plancke, Miguel Desmet (EFC-L&R-Van Mossel) en Mauro Cuylits (Avia-Rudyco CT).

Zal de winnaar van vorig jaar bij de U17 Cedric Keppens (Avia-Rudyco CT) al het voortouw kunnen nemen? Deze editie 2023 belooft nu al spannend te worden.

Ongetwijfeld zullen de scouts van de profploegen deze competitie nauwlettend in de gaten houden. Wanneer men het palmares van de voorbije jaren bekijkt, is het quasi zeker dat er een toekomstige prof zal ontluiken. Meest recente voorbeeld hiervan: Arnaud De Lie, winnaar in 2019, die nu een geweldige periode beleeft bij Lotto-Dstny.

Acrog-Tormans rekent op Sente Sentjens en Milan De Ceuster.
Wie zal Steffen De Schuyteneer opvolgen?

Palmares

 • 2013 : Milan Menten
 • 2014 : Franklin Six
 • 2015 : Robbe Ghys
 • 2016 : Sasha Weemaes
 • 2017 : Arne Marit
 • 2018 : Jarne Van Grieken
 • 2019 : Arnaud De Lie
 • 2020 : Niet georganiseerd
 • 2021 : Senne Willems
 • 2022 : Steffen De Schuyteneer

Kalender

 • 07/05 : Vlaams-Brabantse Pijl – Korbeek-Lo
 • 03/06 : Grote Prijs Luc Bemus – Bonheiden
 • 04/06 : Arend der Junioren – Rekkem
 • 02/07 : Ploegentijdrit – Borlo
 • 21/07 : GP Eddy Schepers – Linter
 • 12/08 : Honnelles-Angreau
 • 24/09 : GP Ernest Beco – Jemeppe-sur-Meuse

Deelnemende ploegen

 1. Acrog-Tormans
 2. Alfasun CT
 3. Antwerp Cycling Team Kontich
 4. Avia-Rudyco CT
 5. Brain² Olympia Tienen
 6. Crabbé Toitures-CC Chevigny
 7. CT Luc Wallays Jonge Renners Roeselare
 8. Davo KZALWC
 9. Gaverzicht-Be Okay-AGS
 10. Heist CT
 11. KVC Noordzemeeuw
 12. KVC’t Meetjesland VZW
 13. Maes CT Glabbeek
 14. Sport en Moedig Genk
 15. Sport en Steun Leopoldsburg
 16. Sprint 2000 Charleroi
 17. Team Kempen
 18. Van Moer Logistics Cycling Team
 19. VZW WP De Molenspurters Meulebeke
 20. Wanty Cycling Team
 21. C Onder Ons Parike
 22. WAC Team
 23. Young Cycling Talent Demer & Dijle

Reglement

Elke uitslag van een wedstrijd is gelinkt aan een puntenbarema met punten voor de eerste 25 renners in elke manche op de weg van de Beker van België volgens navolgen barema : 1e renner 30 ; vervolgens 28 ; 26 ; 24 ; 22 ; 20 ; 19 ; 18 ; 17 ; 16 ; 15 ; 14 ; 13 ; 12 ; 11 ; 10 ; 9 ; 8 ; 7 ; 6 ; 5 ; 4 ; 3 ; 2 ; 1 punt.

Het eindklassement van de Beker van België zal opgemaakt worden door de toevoeging van de punten die behaald werden in de verschillende wedstrijden op de weg, de ploegentijdrit en de behaalde eindresultaten in de 3 andere disciplines : MTB, veldrijden en de piste. Merk op dat er ook een clubklassement is.

Weg

Jasper Dejaegher, Katrijn De Clercq en Acrog-Tormans winnen regelmatigheidsklassement

Nu het einde van het wegseizoen nadert, komen ook de regelmatigheidsklassementen tot een einde. Enkele eindwinnaars zijn intussen reeds gekend. Jasper Dejaegher (Circus-RE UZ-Technord) trok het laken naar zich toe in de U23 Road Series. De eindwinst in het ploegenklassement was weggelegd voor EFC-L&R-Van Mossel. Katrijn De Clercq (Lotto Dstny Ladies) schreef de Ladies Cycling Cup op haar naam en haar team won het ploegenklassement. De Beker van België U17 werd gewonnen door Acrog-Tormans. De U23 Road Series kende in Honelles-Angreau een superspannende eindstrijd tussen Huub Artz (Metec – Solarwatt P/B Mantel), die als leider de slotmanche inging, en Jasper Dejaegher die slechts twee punten achterstand telde. Jasper Dejaegher: “In de laatste wedstrijd waren nog punten te verdienen aan de …

Read more
Wielrenners
Beker van België

LOTTO-BEKER VAN BELGIË JUNIOREN – GP E. BECO JEMEPPE

Zondag 24 september a.s. vindt de zevende en laatste wegwedstrijd van de Lotto-Beker van België voor Junioren 2023 plaats: de 26ste GP E. BECO te JEMEPPE. Deze wedstrijd loopt over een afstand van 115 km en is een organisatie van de Vélo Club Cité Jemeppe vzw. De start vindt plaats om 11u00 in de Allée du Beau Vivier te Seraing. De aankomst is voorzien in de Avenue du Centenaire te Seraing omstreeks 13u45.

Read more

Related news

Ladies Cycling Cup

Marthe Truyen, winnares Ladies Cycling Cup 2022: « Geweldig om als eerste op het palmares te staan »

De organisatoren van de Ladies Cycling Cup zijn uitermate tevreden met de Antwerpse Marthe Truyen als eindwinnares van de eerste editie. Voor de Antwerpse organisatoren klopte het plaatje volledig. Dankzij dit klassement werd Marthe Truyen op het hoogste niveau ontdekt. « Het is geweldig om als eerste op het palmares van dit regelmatigheidscriterium te staan. Het feit dat ik me vaak in de top-10 kon positioneren in deze wedstrijden, heeft in mijn voordeel gespeeld om een profcontract te bekomen bij Fenix-Deceuninck. » Alles staat nu in het teken van het wegseizoen. « Het was mijn eerste volledige wegseizoen. Voordien was ik gefocust op het veldrijden waar de resultaten uitbleven. Op de weg verloopt alles goed momenteel. » Van totaal onbekend naar 3e in …

Read more
Women Cycling Series

WOMEN CYCLING SERIES – GP JOLIEN D’HOORE

Maandag 28 augustus a.s. vindt de zevende wedstrijd van de Women Cycling Series 2023 voor Dames Elite plaats: de GP JOLIEN D’HOORE te ERWETEGEM. Deze wedstrijd loopt over een afstand van 93,6 km (9 plaatselijke ronden van 10,4 km) en is een organisatie van Wielerorganisatie Erwetegem. De start vindt plaats om 15u00 op de Kattenberg. De aankomst is er voorzien omstreeks 17u25. De volgende en laatste wedstrijd van de Women Cycling Series vindt plaats te Taviers op zondag 24 september.

Read more