Preview: Beker van België Junioren

Net zoals voor de U17 is de Beker van België voor Junioren een regelmatigheidscriterium dat gebaseerd is op vier disciplines (weg, piste, veldrijden en MTB). Na de piste en het veldrijden is het nu tijd voor de wedstrijden op de weg, met de traditionele opener van deze competitie te Korbeek-Lo. In Bonheiden, Rekkem en Linter zullen de snelle jongens aan zet zijn, alvorens zich te wagen aan de lastigere parcoursen te Honnelles-Angreau en Jemeppe-sur-Meuse.

Wie zal Steffen De Schuyteneer opvolgen? Kandidaten genoeg. Het blok Crabbe Toitures-CC Chevigny zal moeilijk te verslaan zijn met het duo Jarno Widar en Lars Vanden Heede. Om tegen hen in te gaan kan de groep Acrog-Tormans immers tellen op Sente Sentjens en Milan De Ceuster, die vorig jaar 2e was. Vergeten we ook niet Laurens Plancke, Miguel Desmet (EFC-L&R-Van Mossel) en Mauro Cuylits (Avia-Rudyco CT).

Zal de winnaar van vorig jaar bij de U17 Cedric Keppens (Avia-Rudyco CT) al het voortouw kunnen nemen? Deze editie 2023 belooft nu al spannend te worden.

Ongetwijfeld zullen de scouts van de profploegen deze competitie nauwlettend in de gaten houden. Wanneer men het palmares van de voorbije jaren bekijkt, is het quasi zeker dat er een toekomstige prof zal ontluiken. Meest recente voorbeeld hiervan: Arnaud De Lie, winnaar in 2019, die nu een geweldige periode beleeft bij Lotto-Dstny.

Acrog-Tormans rekent op Sente Sentjens en Milan De Ceuster.
Wie zal Steffen De Schuyteneer opvolgen?

Palmares

 • 2013 : Milan Menten
 • 2014 : Franklin Six
 • 2015 : Robbe Ghys
 • 2016 : Sasha Weemaes
 • 2017 : Arne Marit
 • 2018 : Jarne Van Grieken
 • 2019 : Arnaud De Lie
 • 2020 : Niet georganiseerd
 • 2021 : Senne Willems
 • 2022 : Steffen De Schuyteneer

Kalender

 • 07/05 : Vlaams-Brabantse Pijl – Korbeek-Lo
 • 03/06 : Grote Prijs Luc Bemus – Bonheiden
 • 04/06 : Arend der Junioren – Rekkem
 • 02/07 : Ploegentijdrit – Borlo
 • 21/07 : GP Eddy Schepers – Linter
 • 12/08 : Honnelles-Angreau
 • 24/09 : GP Ernest Beco – Jemeppe-sur-Meuse

Deelnemende ploegen

 1. Acrog-Tormans
 2. Alfasun CT
 3. Antwerp Cycling Team Kontich
 4. Avia-Rudyco CT
 5. Brain² Olympia Tienen
 6. Crabbé Toitures-CC Chevigny
 7. CT Luc Wallays Jonge Renners Roeselare
 8. Davo KZALWC
 9. Gaverzicht-Be Okay-AGS
 10. Heist CT
 11. KVC Noordzemeeuw
 12. KVC’t Meetjesland VZW
 13. Maes CT Glabbeek
 14. Sport en Moedig Genk
 15. Sport en Steun Leopoldsburg
 16. Sprint 2000 Charleroi
 17. Team Kempen
 18. Van Moer Logistics Cycling Team
 19. VZW WP De Molenspurters Meulebeke
 20. Wanty Cycling Team
 21. C Onder Ons Parike
 22. WAC Team
 23. Young Cycling Talent Demer & Dijle

Reglement

Elke uitslag van een wedstrijd is gelinkt aan een puntenbarema met punten voor de eerste 25 renners in elke manche op de weg van de Beker van België volgens navolgen barema : 1e renner 30 ; vervolgens 28 ; 26 ; 24 ; 22 ; 20 ; 19 ; 18 ; 17 ; 16 ; 15 ; 14 ; 13 ; 12 ; 11 ; 10 ; 9 ; 8 ; 7 ; 6 ; 5 ; 4 ; 3 ; 2 ; 1 punt.

Het eindklassement van de Beker van België zal opgemaakt worden door de toevoeging van de punten die behaald werden in de verschillende wedstrijden op de weg, de ploegentijdrit en de behaalde eindresultaten in de 3 andere disciplines : MTB, veldrijden en de piste. Merk op dat er ook een clubklassement is.

Weg

Beker van België Elite 2 en U23 – Gent-Staden

Gent-Staden is dit jaar toe aan de 75ste editie. Deze wedstrijd, georganiseerd door Wielerclub Recht voor Allen, is dit jaar een nieuwkomer op de kalender van de Beker van België Elite 2 en U23.   Er wacht de renners komende zondag 25 februari een parcours van in totaal 156,2 kilometer. De officieuze start wordt gegeven in Staden om 13u30 aan het kruispunt Draversstraat – Ooststraat. De wedstrijd start met vier plaatselijke rondes vooraleer te beginnen aan een grotere lus. De aankomstlijn is getrokken in de Diksmuidestraat in Staden ter hoogte van Café De Pauw. De finish wordt verwacht omstreeks 17u15, na nog eens drie lokale rondes van dertien kilometer.   Het volledige programma van de Beker van België Elite 2 …

Read more
Weg

Voorbeschouwing Lotto-Beker van België Elite 2 en U23

De Beker van Lotto-België voor Elite 2 en U23 begint op zondag 25 februari met Gent-Staden, een klassieker in het Belgische openingsweekend. Samen met de GP Albert Fauville in Fleurus op 1 september werd deze wedstrijd toegevoegd aan de kalender van de Lotto-Beker van België. De slotmanche in Berlare wordt betwist op 21 september. Gent-Staden is dit jaar toe aan de 75ste editie. De wedstrijd is dit jaar nieuw op de kalender van de Lotto-Beker van België voor Elite 2 & U23. Kristof Taillieu, secretaris in het bestuur van de wedstrijd, geeft toelichting bij de keuze van de organisatie om zich aan te sluiten bij dit regelmatigheidscriterium. “Deel uitmaken van de Lotto-Beker van België bezorgt natuurlijk extra uitstraling aan je …

Read more
Weg

Han Devos, Julie Stockman en Cedric Keppens aan het feest

Afgelopen weekend werden opnieuw drie eindwinnaars van nationale regelmatigheidsklassementen gekroond. Han Devos (VP Consulting Cycling Team) schreef voor de tweede keer de Lotto-Beker van België Elite 2 & U23 op zijn naam. Julie Stockman wist haar leidersplaats in de Women Cycling Series te behouden. En in de Lotto-Beker van België voor Junioren kon Cedric Keppens op de valreep de eindoverwinning binnenhalen. De ontknoping van de Topcompetitie U17 vindt plaats op zondag 8 oktober in Affligem. Met nog 30 punten te verdienen en 29 punten voorsprong kon leider Han Devos met een redelijk geruststellende gevoel de laatste manche van de Lotto-Beker van België voor Elite 2 & U23 in Berlare aanvatten. Han Devos: “Toch was het zaak om als ploeg attent …

Read more

Related news

Women Cycling Series

WOMEN CYCLING SERIES – KERSENRONDE MIERLO (NED) & GP REMO FRIT VERREBROEK

Donderdag 18 mei a.s., op Hemelvaartsdag, vindt de vierde wedstrijd van de Women Cycling Series 2023 voor Dames Elite plaats: de VELDSINK BEKX KERSENRONDE te MIERLO (NED). Deze wedstrijd loopt over een afstand van 81 km (3 plaatselijke ronden van 27 km) en is een organisatie van de Stichting Wielerevenementen Mierlo ism de Stichting Wielpromotie Peelland. De start vindt plaats om 11u00 in de Marktstraat te Mierlo. De aankomst is er voorzien omstreeks 13u00. Daags nadien, op vrijdag 19 mei, vindt meteen ook de vijfde wedstrijd van de Women Cycling Series 2023 voor Dames Elite plaats: de GROTE PRIJS REMO FRIT te VERREBROEK. Deze wedstrijd loopt over een afstand van 102 km (12 plaatselijke ronden van 8,5 km) en is een …

Read more
Weg

Aanvragen UCI Continentale Teams 2023

De licentiecommissie heeft vandaag de aanvragen voor de erkenning van de volgende continentale UCI teams (M/V) ontvankelijk verklaard: CONTINENTALE TEAMS UCI (M) ALPECIN-DECEUNINCK DEVELOPMENT TEAM BINGOAL PAUWELS SAUCES WB DEVELOPMENT TEAM GEOFCO-DOLTCINI MATERIAL-VELO.COM INTERMARCHE – WANTY – GOBERT MATERIAUX CONTINENTAL DEVELOPMENT TEAM LOTTO DSTNY DEVELOPMENT TEAM SOUDAL – QUICK-STEP DEVO TEAM TARTELETTO-ISOREX CONTINENTALE TEAMS UCI (V) LOTTO-DSTNY LADIES AG INSURANCE – NXTG TEAM Nadat aan alle verdere voorschriften, zoals bepaald in de licentievoorwaarden 2023, wordt voldaan, zullen de aanvraagdossiers worden bekrachtigd met het afleveren van een aanbevelingsbrief aan de UCI voor 10 november 2022.

Read more