Home | NL | FR
Rik Verbrugghe nieuwe bondscoach Weg Heren Elite & U23

07-11-18 Rik Verbrugghe nieuwe bondscoach Weg Heren Elite & U23

Rik Verbrugghe werd in het bondsgebouw officieel voorgesteld als nieuwe coach bij Belgian Cycling. Vanaf 1 december tekent hij verantwoordelijk voor de sportieve werking van de heren beloften én de eliterenners. “België is als land altijd al toonaangevend geweest in de internationale wielerwereld”, liet Rik Verbrugghe weten. “Net daarom ervaar ik het als een hele eer dat ik aan de slag kan bij Belgian Cycling.”

Het worden drukke maanden voor Rik Verbrugghe. Want hij combineert zijn functie bij Belgian Cycling voorlopig nog met een job bij Bahrain-Merida. “Omdat ik de engagementen die ik bij die ploeg aanging graag wil afmaken”, klonk het. “Maar de bedoeling is dat dat langzaam maar zeker wordt afgebouwd.”

Net omdat Rik Verbrugghe nu en in de toekomst behoorlijk veel hooi op de vork zal nemen schoof Belgian Cycling Sven Vanthourenhout naar voor als assistent-coach bij de beloften. “Ik ervaar dit als een mooie kans om mijn bagage als coach te verbreden”, liet de sportieve baas van de veldrijders weten. “Op het wereldkampioenschap in Innsbruck kon ik merken dat een extra coach bepaald geen overbodige luxe is. En omdat Rik Verbrugghe zich de komende maanden niet altijd zal kunnen vrijmaken sta ik klaar om in te springen waar nodig.”

Eén van de redenen waarom Verbrugghe straks zijn job bij een WorldTourploeg laat vallen om scheep te gaan met Belgian Cycling is net de aantrekkingskracht die het werken met de jeugd inhoudt. “Om een open deur in te trappen: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. In deze federatie wordt goed werk gemaakt van de jeugdopleiding, en ik kijk er nu al naar uit daar straks verder aan te werken en er een persoonlijke ‘touch’ aan toe te voegen.”

Na het vertrek van Kevin De Weert als bondscoach mocht Belgian Cycling een hele rist aan kandidaturen verwelkomen. Maar gaandeweg werd duidelijk dat Rik Verbrugghe kandidaat nummer één was voor de federatie. “Op basis van zijn visie en zijn ervaring stak hij er meteen bovenuit”, meldde technisch directeur Frederik Broché, de man die de zoektocht naar een nieuwe coach in goeie banen leidde. “Als renner en ploegleider was Rik actief bij de grootste ploegen, en ook in het werken met jonge renners heeft hij zijn sporen ruimschoot verdiend. De manier waarop hij de zaken bekeek overtuigde ons al heel snel. Dat hij nog een tijdje actief zal blijven bij Bahrain-Merida was voor ons dan ook geen probleem, vooral omdat zijn verblijf bij dat team op termijn zal ‘uitdoven’. Hij zal nog slechts in beperkte mate plaatsnemen in de volgauto van die ploeg, en hij zal zich voornamelijk bezighouden met de sportieve planning van de renners. Dus ik zie geen problemen, wat dat betreft.”

Belgian Cycling heeft een succesvolle periode achter de rug, met Kevin De Weert als voorganger van Rik Verbrugghe. Frederik Broché: “Daar zijn en blijven we hem dankbaar voor. Maar we zijn ervan overtuigd dat we met het aantrekken van Rik Verbrugghe een topcoach hebben binnengehaald, een man die het beste uit onze renners en onze organisatie naar boven kan brengen.”


Hot nieuws

27-05-20UPDATES: maatregelen coronavirus (COVID-19)
19-05-20Info heropstart trainingen
14-05-20Selectiecriteria internationale kampioenschappen
18-03-20Beperkte permanentie Belgian Cycling
17-03-20Annulatie gezondheidssessies 2020
ESSO Beobank AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit Liantis Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX Racing
BMX Freestyle
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Reglementen
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Signaalgever
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Arbeidsongeva...
Meldpunt
Aanspreekpunt...
Ethische comm...
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
Info nieuw KB...
PartnersLinksVideo